Kost & Själ

Inloggning

 

 

Jag heter Anki och har under lång tid tillbaka varit mycket intresserad av hur kosten påverkar oss. I vår familj och i den närmaste släkten finns allt från diabetes till cancer, med diverse födoämnesallergier och hjärt- kärlsjukdomar där i mellan. Så för vår del har just hur kosten påverkar hela måendet visats med all önskvärd tydlighet.

Jag arbetar på ett LSS-boende inom psykiatrin i Norrköpings kommun och var på min tidigare arbetsplats även aktiv i arbetet som kostombud. Jag har tidigare haft förmånen att åka runt på olika boenden i Norrköpings kommun som önskar hjälp med allt från allmän näringslära till att diskutera kring kommunens direktiv och riktlinjer kring kost och hur vi som personal kan möta upp de kraven på bästa och enklaste sätt (vilket jag alltså inte gör nu längre, utan hänvisar istället till "Veckans Tips och tanke", samt "Veckans recept"). Jag har även haft det stora förtroendet att starta upp cirklar angående kost och hälsa för personer inom LSS, i ett projekt som pågick för ett par år sedan - "Hälsokörkortet", vilket har varit otroligt roligt och givande!

I december 2016 tentade jag av mina studier på Bergklint Education och blev därmed diplomerad/licensierad Kostrådgivare.

 Övriga kurser jag läst på högskola inom kost är:

”Nutrition” 7,5 hp, Linköpings Universitet

”Övervikt bland barn och unga”, 7,5 hp, Högskolan i Kristianstad

”Mat och miljö”, 7,5 hp, Umeå Universitet

Jag brinner verkligen för att nå ut till alla som vill och behöver med den hjälp jag kan ge inom kosten, med både individuell rådgivning för Dig som känner att Du vill ha det, men även med gruppkurser/grupprådgivning för Dig som hellre vill lägga om kosten i grupp. För att nå ut till så många som möjligt arbetar jag även med rådgivning på distans.

 

 

banner_r_150.jpg

Mina Böcker

Chatta med Anki