Till påsken hör ju även lite godsaker. För dig om önskar att äta något som är gott under påsken, som inte innehåller onödigt socker eller konstiga smakämnen/färgämnen, kan det vara en god idé att göra dina egna godsaker. Och nej, det behöver varken vara jobbigt eller svårt. 

De här tryfflarna är försvinnande goda och ger dig dessutom vitaminer och bra fetter - kan det bli bättre än så?!

 

De här är rullade i en blandning av kakao och lakritspulver, de röda har rullats i lingonpulver.

Du behöver:

  • 117-120 g fryst avokado, upptinad, eller 1 stor färsk.
  • 100 g 70% choklad
  • 1 msk kokosolja
  • 1 nypa salt
  • något att rulla tryfflarna i

gör så här:

  1. Smält chokladen och kokosoljan i en skål i micron. Ta 10-15 sekunder i taget och rör om mellan varje gång, så att inte chokladen bränns.
  2. Lägg avokado, en liten nypa salt i en matberedare och kör till en slät smet.
  3. Häll i den smälta chokladen i avokadoröran och kör ytterligare en liten stund, så att du får en slät och ljusbrun smet. 
  4. Rulla små tryfflar, cirka 1 tsk per boll. Vänd sedan runt i exempelvis kakaopulver, lingonpulver eller lakritspulver.

Smeten blir ganska stadig, men är lätt att rulla kulor av. 

 

Comments powered by CComment