Ingefära-shot 1 liter
Du behöver:
· 1 stor bit ingefära, cirka 150 g
· 1 liter vatten, uppkokt och hett
· Ev 0,5 – 1 st syrligt äpple
· Cirka 0,5 dl pressad limejuice eller citronjuice
Gör så här:
1. Riv ingefäran på den grova sidan av ett rivjärn. Du behöver inte bry dig om att skala innan. Riv även äpplet på det grova rivjärnet om du väljer att ha det i, men det är en smaksak enbart. Lägg det rivna i en tillbringare eller skål som tål värme.
2. Koka upp 1 liter vatten och häll detta direkt över den rivna ingefäran och äpplet. Täck med plastfolie eller lock och låt det stå i rumstemperatur för att svalna helt.
3. När det är helt avsvalnat, sila av och tillsätt citronjuicen. Häll upp på rengjord flaska och förvara i kylen. Jag tar ett shotglas varje morgon, mer än så behövs inte.
Jag brukar göra det här på eftermiddagen och sedan låter jag det stå och dra över natten på bänken, innan jag silar av det nästa dag. På så vis blir det ordentlig trycka i den här shoten.


Comments powered by CComment