Kost & Själ

Inloggning

Denna vecka knyter jag samman veckans tips och tanke med veckans recept igen och denna gång handlar det om en massa godsaker vi kan göra av de härliga bären vi med fördel kan frossa i nu.

 

Pannkakor med bärsås:

 

Lägg blandade färska eller frysta bära i en liten gryta och tillsätt lite agavesirap, eller lönnsirap. Sjud sakta bären tills tills de är mjuka och börjar falla sönder. Rör då ut lite potatismjöl i lite vatten och blanda ner i bärsåsen så att den tjocknar.

 

Stek en liten laddning med plättar eller pannkakor, gärna med lite grahamsmjöl i. Servera pannkakorna med den härliga bärsåsen.

 

Blandad bärfruktsallad:

 

Lägg blandade färska bär i en skål.

 

Vispa ihop färskpressad limesaft, apelsinjuice, en gnutta socker och stjärnanis i en kastrull och sjud detta till en sirapsliknande konsistens. 

 

Häll såsen över bären, blanda väl och servera med lättyoghurt blandad med lite flytande honung. 

 

Kyld bärshake:

 

Lägg frysta, blandade bär i en matberedare eller mixer, tillsammans med lättyoghurt, lite flytande honung, skivad banan och eventuellt lite vetegroddar. Kör till en slät och tjock dryck, som sedan serveras väl kyld.

 

Hallonglass 2 port.

 

Ingredienser

3 dl frysta hallon (OBS! Egna hallon som du fryst in, köper du frysta, utländska hallon ska de alltid kokas! Har du inga egna så byt ut mot andra bär du har tillgång till och som du kan frysa in)

1 avokado

1 banan

 

Tillagningsinstruktioner

 

Skär fruktköttet från avokado och banan i bitar och mixa tillsammans med frysta hallon.

 

TIPS

Om man vill att glassen ska få en fastare konsistens kan man även frysa bananen i förväg. 

 

VARIATION

Välj andra frysta bär.

 

 

Comments powered by CComment

banner_r_150.jpg

Mina Böcker

Chatta med Anki