Kost & Själ

Inloggning

 

 

Traditionellt kallas den här desserten, som för övrigt skapades någon gång i början av -90-talet, för Gino. Men då jag använder mig av den frukt och de bär jag har till hands för stunden och dessutom inte gör desserten i portionsformar, antar jag att man inte ska kalla den för Gino. Det får kort och gott heta gratinerad frukt och bär istället. Gott är det hur som helst och det är ju en både lite "lättsammare" som nyttigare dessert, samtidigt som det är ett suveränt sätt att ta hand om frukt som börjar bli lite övermogen - som bananer som börjar bli bruna i skalet exempelvis. 

 

En god dessert en helgmiddag, eller mitt i veckan bara för att det är så gott!!

 

Till en vanlig pajform använde jag mig av:

 

  • 1,5 banan, skivad
  • Cirka 6 jordgubbar, upptinade och skivade (från sommaren och stoppade i frysen)
  • Cirka 1 dl nyplockade björnbär 
  • 4 st urkärnade plommon, räddade från marken innan de blev uppätna av getingar eller fåglar. 
  • Cirka 2 msk chokladknappar, såna man bakar med, hackade
  • 2 stora rutor hasselnötschoklad, vanlig chokladkaka alltså med hela nötter, hackad fint

 

 

Sätt ugnen på 225° grill.

 

Varva frukt och bär i formen och strö över den finhackade chokladen. 

 

Ställ in formen i cirka 5 min eller tills du ser att chokladen smält ned. 

 

Servera gärna med en klick vaniljglass. 

 

 

 

Comments powered by CComment

banner_r_150.jpg

Mina Böcker

Chatta med Anki