Kost & Själ

Inloggning

Receptet denna vecka blir en variant av Tabbouleh. Det görs ju traditionellt på couscous, men jag tänkte använda mig av kikärtsriset som finns idag istället. Anledningen till detta är för att lite ”knyta ihop” Veckans tips och tanke med Veckans recept. Kikärtor innehåller fibrer och det här ”riset” är ett gott exempel (om ordvitsen ursäktas) på hur man kan få i sig kostfibrer och protein från växtriket på ett härligt sätt. Den är även en god variant att använda istället för couscous, för alla som inte tål gluten.

 

 

Det här behöver du:

 

1 dl kikärtsris/ portion

50-70 g bladpersilja, noga sköljd och hackad försiktigt (det ska ju inte bli en sörja av det, utan man ska kunna skönja att det är bladpersilja)

1/2 finhackad röd lök

1/2 finhackad gurka, urkärnad

3 hackade tomater, urkärnade

saften från 1 citron

2-3 msk olja (oliv eller raps)

 

 

Gör så här:

 

Koka kikärtsriset enligt förpackningen. Häll den i en sil och skölj snabbt av det (det blir mycket stärkelse som gör att riset klibbar ihop till en gröt annars). Lägg över det separerade riset i en skål. Lägg sedan över persiljan, löken, tomaten och gurkan. 

Häll dressingen av citron och olja över. Blanda runt och smaka av med flingsalt och peppar.

 

 

Jag kommer att servera denna rätt tillsammans med ugnsstekta kycklingben. 

 

 

Smaklig måltid!

banner_r_150.jpg

Mina Böcker

Chatta med Anki