Kost & Själ

Inloggning

Vissa dagar vill man bara att lunchen ska kunna lagas till i en rasande fart, men den ska ändå vara god och nyttig. Det här receptet tar max 15 min att laga till och det blir så gott! För den som äter pasta ofta, eller för den som vill ha lite mer protein i rätten, byt ut den vanliga pastan mot en sort gjord på t ex kikärter eller bönor. Mängden är lätt att anpassa till flera. Det här receptet är för 1 port.

 

 

 

Du behöver:

 

  • 1 dl penne
  • 45-50 g ostronskivling
  • 1 liten gul lök
  • 0,5 dl havregrädde
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk grönsaksbuljong (i pulverform, annars tar du ett hörn av en buljongtärning)
  • cirka 0,5 dl hackad/strimlad bladpersilja
  • 1 msk flytande margarin (mjölkfri sort)
  • Ev 15 g Kvibille nedsmulad i såsen (om det redan finns hemma, hoppa annars över den)

Gör så här:

 

Börja med att sätta på pastavattnet. Under tiden som det kokar upp finhackar du löken och strimlar upp ostronskivlingen.

 

 

Fräs svampen och löken i lite flytande margarin. När löken börjat mjukna efter ett par minuter, tillsätt havregrädde, senap och buljongpulver. Väljer du att smula i lite Kvibille också så gör du det nu och rör om ordentligt. Vid det här laget har förmodligen pastavattnet kokat upp, så lägg i pastan och koka den. Under tiden som pastan kokar, sänk värmen till riktigt svag värme under svampsåsen, och låt den småsjuda lika länge som pastan kokar.

När pastan kokat färdigt och du hällt av pastavattnet, ta bort svampsåsen från plattan och vänd ned pastan däri tillsammans med större delen av persiljan, spara lite persilja till att strössla över rätten på tallriken.

 

Smaklig lunch!

banner_r_150.jpg

Mina Böcker

Chatta med Anki