Kost & Själ

Inloggning

Denna vecka tycker jag det är dags för lite vegetariskt igen, så det får bli en underbart god stroganoff gjord på halloumi istället för falukorv. Rätten räcker till minst 5 port och då kan det ändå bli en matlåda över... 

 

Du behöver:

 

250 g halloumi, strimlad som du skulle strimlat falukorv annars

1 msk rapsolja

2 gula lökar, hackade 

1 vitlöksklyfta, finhackad 

2 morötter, finhackade

80 g champinjoner (ungefär 5 medelstora), tunt skivade

1 paprika i valfri färg, ekologisk, i strimlor

2,5 dl havregrädde (bra fettsyresammansättning)

1 förpackning krossade tomater med basilika ca 400 g

1 msk dijonsenap

3 msk tomatpuré

1 grönsaksbuljongtärning

 

Gör så här:

  1. Börja med att steka den strimlade halloumin i lite olja i en gryta, tills den blir gyllene. Ta sedan upp den och låt den vänta på en tallrik.
  2. Fräs de hackade lökarna, vitlöken och morötterna i grytan. Tillsätt tomatpure´. Fräs tills löken börjat mjukna lite.
  3. Häll på grädden, tomatkrosset och buljongtärningen och låt alltsammans sjuda under omrörning någon gång ibland i cirka 15 min. 
  4. När det sjudit klart, smaka av med lite salt, mer senap om det behövs och ev 1 msk valfri vinäger. 
  5. Lägg i halloumi  och strimlad paprika, låt alltsammans bli genomvarmt, men försök att inte röra för mycket i det här läget, då halloumi annars lätt smulas sönder. 

Servera med kokt ris och gärna lite svarta oliver till. 

 

Per portion, för den som börjat tänka på linjen inför sommaren ;)

 

Kcal: 287

Protein: 14,4 g

Fett: 17,8 g

Kolhydrater: 15,8 g

 

Den som önskar göra stroganoffen ytterligare lite matigare och mer proteinrik, tillsätter 1 dl röda linser eller belugalinser. Tillsätt då detta i steg 3, och låt alltsammans sjuda under så lång tid som linserna behöver på sig för att bli klara. 

 

 

banner_r_150.jpg

Mina Böcker

Chatta med Anki